Ottosson Rautamönjä

6,50 €
Sisältää alv:n
Rautamönjä
  • Rautamönjä

Ottosson Färgmakerin Rautamönjä on pellavaöljymaali, joka toimii ruosteensuojana metallille ja pellille. Sitä voi myös käyttää tavallisen pellavaöljymaalin tapaan muillekin pinnoille.

pakkaus
Määrä
Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Lähin NCS: S5731-Y78R.

Valmistettu ruotsalaisesta kylmäpuristetusta keitetystä pellavaöljystä ja väripigmentistä. Soveltuu niin sisä- kuin ulkomaalaukseen.

Rautamönjaa käytetään RUOSTESUOJAVÄRINÄ. Sen sisältämä pigmentti on hematiittia joka on luonnollinen rautaoksidi. Hematiitilla on kalansuomuja muistuttava rakenne ja yhdessä pellavaöljyn kanssa se antaa hyvän suojan ruostetta vastaan. 

Väriä käytetään pohjamaalina raudalle. Sitä sivellään kaksi ohutta kerrosta. Suositus on, että ensimmäinen kerros ohennetaan 10% balsamitärpätillä.

Jos raudassa jo on ruostetta - harjataan kaikki irtoava ruoste pois rautaharjalla. Pinnan ei tarvitse olla kiiltävä. Rautamönja tunkeutuu pintaan ja ehkäisee ruosteen etenemisen. 

Rautamönjan päälle voi sivellä muita pellavaöljymaali sävyjä.

Optimaalisen ruostesuojan saa, jos valitsee sävyn GRAFIITTI, joka on perinteisesti käytetty raudan maalaamiseen.

HUOM! Kuvassa näkyy värin kolme eri sävyä. Ylin väri on standardiväri, jota purkki sisältää. Ala vasen kuva on sekoitus 1 osa standardiväriä ja 1 osa Ottossonin titaani-sinkkivalkoista. Ala oikealla on sekoitus 1 osa standardiväriä ja 3 osaa titaani-sinkkivalkoista.  Näitä sävyjä voit sekoittaa helposti itse.

Lue lisää pellavaöljymaalista ja sen käyttöturvallisuustiedot sivujemme alareunan materiaalitiedot kohdasta.

Itsesyttymis- vaara: rätit ym. huokoiset materiaalit, joissa on pellavaöljyä, voivat syttyä itsekseen. Upota siis käyttämäsi rätit veteen käytön jälkeen ja levitä ilmavaan paikkaan kuivumaan.

1924-0,1-JARMON
4 Tuotteet

Tilausviitteet

 

Asioiminen on turvallista, kaikki tietoliikenne on salattua.

 

Toimitustapoina nouto, postipaketti ja matkahuolto

 

Kuluttaja-asiakkailla lakisääteinen 14 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille.