Ottosson Vit titan-zink

6,50 €
Inkl. moms

Ottosson Färgmakeris vit titan-zink är en ren vit linoljefärg som ger en vacker halvblank glans.

Innehåller både zink- och titanvitt pigment.

förpackning
Kvantitet
Toimitusaika: 3-5 Vardagar

Närmaste NCS-kod: 0402-Y70R

Färget lämpar sig för både utom- och inomhusbruk. Rör om färget noggrant och sör om god luftventilation under målningsarbetet.

Torktid:

Beroende på omständigheterna, så torkar ytan i ca. 2-4 dygn. Vid inomhusmålning kan torktiden påskyndas genom att tillsätta Ottossons Cosirk torkmedel i färget. 

Ändring av glansnivå:

Linoljefärgets glansnivå kan ökas genom att tillsätta Ottossons linoljelack i färget. Lacket ger även bättre utflytning åt färget och gör den lättare att strykas. Lacket tillsätts endast i sista strykningen 5-15%.

En annan tillsätt medium som ökar glanset är soloxiderad linolja. Den ökar glanset och förbättrar UV tålighet. Dethär oljan tillsätts också endast i sista strykningen. Vi rekommenderar dethär oljan speciellt för mörkare färgtonerna, då den ger ett vackert djup åt dessa färger. Vi rekommenderar INTE dethär oljan för vita och ljusa toner, då den har en tendens att förtjockna dessa färger!

Linoljefärgets glans kan även dämpas genom att tillsätta Le Tonkinois Gelomat i färgen. Genom att tillsätta Gelomat i olika mängder, får man gjort olika nivåer av satin/matt/helmatt yta på linoljefärget.

Läs mera om linoljefärg, dess användning och säkerhetsråd längst ner på vår hemsida från "materialråd".

Grundmålning:

Linoljefärg kan användas som sådan direkt ut burk och grundfärg behövs inte nödvändigtvis användas. Grundfärg kan ändå lätt göras på två olika vis;

1. Blanda 35% färg, 50% rå linolja och 15% terpentin

2. Blanda 30% färg och 70% rå linolja

Redskap och rengöring:

Som pensel rekommenderar vi att använda en pensel med naturborst, då de lyfter och suger upp bra färgen. Penslarna rengörs effektivt och miljövänligt med linoljesåpa.

Självantändningsfara:

Observera att trasor och annan porös material med linolja kan självantändas! Dränk därför alla använda trasor i en vattenhink direkt efter användning.

1923-0,1-TITZINK
2 objekt

Särskilda referenser

 

Användningen av servicen är tryggt , allt datatrafiken är skyddat.

 

Leveranser med postpaket och busspaket eller avhämtning från butiken. 

 

Konsumenter har lagligt tillrätt att returnera oanvända produkter.

Du kanske också gillar