Gårdskontoret, 3 färger

69,90 €
Inkl. moms
  • Gårdskontoret beige

Tapetet Gårdskontoret.
Just den här tapeten har från början suttit på väggarna i ett gårdskontor på Wirums säteri i Småland och dateringen bör ligga runt 1880.

färgalternativ
Kvantitet
Toimitusaika: Tillfälligt slut

Tryckt på plastfri papperstapet med ett klassiskt smårutigt mönster. Tryckt på traditionellt sätt i gamla valsar, en färg i taget. 

Först under den senare delen av 1800-talet blev tapeter var mans egendom. Fattiga familjer köpte då ofta tunna tapeter i enfärgstryck till sina väggar, så kallade 25-örestapeter. Rika familjer med stora hus och lägenheter kunde istället excellera med mängder av mönster och färger i sina rum. Men det som verkligen skiljde fattig från rik var i första hand inte mönstren, de var nämligen ganska lika från slott till koja, utan antalet tryckfärger. Ju fler kulörer, desto dyrare tapet var regeln. Och samma regel gäller faktiskt än idag.


Just den här tapeten har från början suttit på väggarna i ett gårdskontor på Wirums säteri i Småland och dateringen bör ligga runt 1880. De småmönstrade tapeterna dekorerade oftast de enkla utrymmen, som kök och hall.


Tryckt papperstapet. Ej förklistrad. Kantskuren. Rak mönsterpassning. Extra tvättbar. Mycket god ljushärdighet. Tapeterna sätts kant i kant eller med trådkant

Storlek: Längd på rullen 10,05 m och bredd 53 cm. MÖnsterhöjd 53 cm.

2141-42
0 objekt

Särskilda referenser

 

Användningen av servicen är tryggt , allt datatrafiken är skyddat.

 

Leveranser med postpaket och busspaket eller avhämtning från butiken. 

 

Konsumenter har lagligt tillrätt att returnera oanvända produkter.

Du kanske också gillar