Gysingetrasan

17,20 €
Inkl. moms
Gysinge-rätti
  • Gysinge-rätti

Trasan är gjord av 100% oblekt linne.

Storlek: 65 x 65 cm.

Kvantitet
Toimitusaika: 3-5 Vardagar

Så sent som på 1950-talet använde de flesta fortfarande slitna handdukar och sänglinnen till skurtrasor. När sedan specialvävda skurtrasor kom i handeln var de av billig bomull och kom därför aldrig att kunna tävla med de hemmagjorda linnetrasorna, som både sög fukt och torkade bättre.

Gysingetrasan är just en sådan trasa i högabsorberande hellinne. Linnet torkar snabbare än bomull och syntetiska material och man slipper den typiska sura skurtasedoften. Trasan är vävd av oblekt linnegarn i kyperteknik, en väveteknik som ger lösare och följsammare trasa än andra. Det oblekta linet suger därtill fukt bättre än blekt lin. 

Trasan har en rejäl påsydd hälla, som gör att den lätt kan hängas upp på krok mellan användningarna. 

Egentligen är gysingetrasan som en gammaldags grov linnehandduk, en sådan som hängde i ladugårdar förr, och för den som har behov av en grov handduk kan den naturligtvis användas så. Annars är gysingetrasan främst framtagen för golvskurning.  Genom att den är stor och rejäl kan man blötlägga och skölja golven mycket effektivt. 

Trasan är bra också i duschen och badrummet.

Förbrukad och genomsliten trasa kan slängas i komposten där den förmultnar helt. 

Tvättråd: Blötlägg trasan i ljummet vatten innan första tvätten. Tvätta den sedan i 60 grader, gärna i maskin. Tvätta separat, eller tillsammans med t.ex jeans eller grova arbetskläder. Använd gärna Gysinge linoljesåpa som tvättmedel. Upprepa med ny tvätt när trasan blir smutsig. 

Trasan blir bättre ju mer den används!

2980
4 objekt

Särskilda referenser

 

Användningen av servicen är tryggt , allt datatrafiken är skyddat.

 

Leveranser med postpaket och busspaket eller avhämtning från butiken. 

 

Konsumenter har lagligt tillrätt att returnera oanvända produkter.