Soloxiderad Linolja

19,60 €
Inkl. moms

Soloxiderad linolja.

Finns i 0,1 , 0,5 & 1 L flaskor.

förpackning
Kvantitet
Toimitusaika: Tillfälligt slut

Soloxiderad linolja är en specialprodukt som tillverkas genom att rå linolja hälls i stora behållare utomhus och får stå där under inverkan från solljus och luftens syre. Processen pågår under lång tid, 3-4 månader, vartefter linoljan bleks och tjocknar genom oksidation.

Denna metod att tillverka soloxiderad linolja motsvarar det gamla sättet att tillverka så kallad "Linstandolja". Produkten används inom konstmåleri och äldre hantverksmåleri. Denna olja får mycket goda tork- och glansegenskaper och god beståndighet mot UV-ljus.

Produktens användningsområden är dels som medium till Ottossons konstfärger för att förbättra färgens tork- och glansegenskaper. Den kan också användas till linoljefärger i sista strykningen för att skapa en djupare glans. Vi rekommenderar det till mörkare färgnyanser som får en vacker djup glans. Tillsätt ca. 10-15 volymprocent till färgen.

OBS! Om man tillsätter den till vita eller ljusgråa nyanser, kan färgen tjockna.

VARNING! Självtändnings fara: trasor och andra porösa material som man torkat linoljefärg/linolja med, kan tändas av sig själv. Sänk trasorna i en vattenhink efter användning och spred dem sedan luftigt att torka.

2215-0,1
0 Produkt

Särskilda referenser

 

Användningen av servicen är tryggt , allt datatrafiken är skyddat.

 

Leveranser med postpaket och busspaket eller avhämtning från butiken. 

 

Konsumenter har lagligt tillrätt att returnera oanvända produkter.