Ruskeaterva

3,90 €
Sisältää alv:n

Ausonin Ruskeaterva on klassinen puuterva ruskealla sävyllä jonka alkuperä on viime vuosisadan kansallisromantiikassa. Nyt, noin sata vuotta myöhemmin, ovat ruskeat julkisivut ja katot suosittuja jälleen. Ruskeaterva antaa kauniin mattapintaisen ruskean sävyn joka myös suojaa puuta voimakkaalta auringonvalolta, kosteudelta sekä laholta.

pakkaus
Määrä
Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Ruskea puuterva on perinteinen mäntyterva, jossa on ruskeita väripigmenttejä vanhan reseptin mukaan.

Ruskea puuterva antaa pinnalle mattapintaisen värin, joka tulee näkyviin, kun tervan luonnollinen ruskea värisävy sirottuu auringon valossa. Ruskeaa puutervaa voidaan käyttää aiemmin keittomaalilla ja rautavihtrillillä käsitellylle puulle sekä käsittelemättömälle ja aikaisemmin tervatulle puulle, kuten puupaneeleille, julkisivulaudoituksille, puukatoille, aidoille ja lavakauluksille. 

Tuote tunkeutuu erittäin hyvin ja se antaa puun hengittää. Se kyllästää puun hyvin ja tarjoaa erittäin hyvän vettähylkivän pinnan. 

Maalaaminen: Sekoita huolellisesti, myös silloin tällöin maalaamisen aikana. Ruskea terva on luonnontuote, jonka värisävy saattaa vaihdella hieman valmistuspäivästä riippuen (katso kannen etiketti). Jos tölkeissä on eri päivämääriä, sekoita ne keskenään sävyerojen välttämiseksi.

Maalaa lämpimällä säällä. Suositeltu lämpötila yli 10 astetta. Terva on silloin juoksevampaa ja tunkeutuu paremmin puuhun. Jotta terva tunkeutuisi paremmin höylättyyn puuhun, siihen on sekoitettava ylimääräiset 10-20% tärpättiä tai spriitä. 

Harjaa pois pöly, lika ja irtomaali. Pese pois home- ja leväkasvustot. Pinnan on oltava kuiva maalatessa. Maalaa suoraan ilman pohjamaalia. Päällemaalaus voidaan tehdä tavallisesti 1-2 vuorokauden kuluttua (säästä riippuen). 

Maalaa 1-2 kertaa riippuen alustan tyypistä ja siitä, onko kyseessä uusi vai aiemmin maalattu pinta. Maalausohjeita löydät osoitteesta auson.se

Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta. Maalaa ulkona.

Väri: Ruskea, matta.

Menekki: 5-8 m2 / litra kerrosta kohti, alustasta riippuen. Menekki saattaa olla 2-3 kertaa suurempi kun käsitellään hyvin kuivaa ja huokoista puuta.

Kuivumisaika: Muutamasta päivästä useampaan viikkoon riippuen säästä, puun höylätystä/höyläämättömästä pinnasta, puulajista, kerrospaksuudesta ja tervan imeytymisestä alustaan.

Ohentaminen: Tärpätti tai sprii.

Puhdistus: Tärpätti tai sprii.

Tutustu tuotteen turvallisuustiedotteeseen ennen käyttöä! Löydät sen tuotteen liitteet kohdasta.

2279-RUS-0,1
3 Tuotteet

Tilausviitteet

Lataa

Auson Tervamaali

Turvallisuustiedote Ausonin tervamaaleille.

Lataa (71.37KB)

Auson tjärfärg

Säkerhetsuttryck för Ausons tjärfärger.

Lataa (71.36KB)
 

Asioiminen on turvallista, kaikki tietoliikenne on salattua.

 

Toimitustapoina nouto, postipaketti ja matkahuolto

 

Kuluttaja-asiakkailla lakisääteinen 14 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille.