Miilupoltettu Terva

17,00 €
Sisältää alv:n

Ausonin hautapoltettu terva on 100% puhdas luonnontuote, joka on valmistettu uunissa matalassa lämpötilassa valikoidusta runsaspihkaisesta männystä.

Kullanruskea sävy joka muuttuu ajan kanssa lasyyrinomaiseksi.

pakkaus
Määrä
Toimitusaika: Tilaustuote

Hautapoltettu terva tarjoaa samankaltaiset ominaisuudet kuin perinteinen miilupoltettu mäntyterva, toisin sanoen korkean hartsipitoisuuden ja vähemmän nokea. 

Antaa pinnalle hienon kullanruskean sävyn, joka haalistuu vähitellen auringonvalossa. 

Terva imeytyy pintaan erittäin hyvin ja antaa puun hengittää. Se kyllästää puun hyvin ja tekee pinnasta erittäin vettähylkivän. Hautapoltettua puutervaa voidaan käyttää , vaatimusten ollessa korkeat, aiemmin punamultamaalilla ja rautavihtrillillä käsitellylle puulle, sekä käsittelemättömälle ja aiemmin tervatulle puulle, kuten puupaneeleille , julkisivulaudoituksille, puukatoille, aidoille, lavakauluksille jne. Voidaan käyttää myös kavioiden ja sorkkien jne. hoitoon.

Vanha resepti puun käsittelyyn on käyttää hautapoltettua tervaa, tärpättiä ja raakaa/keitettyä pellavaöljyä, yksi kolmasosa kutakin (ns. Roslagin mahonki).

Maalaaminen: Sekoitetaan hyvin. Puuterva on luonnontute, jonka värisävy saattaa vaihdella hieman valmistuspäivästä riippuen (katso kannen etiketti). Jos tölkeissä on eri päivämääriä, sekoita ne keskenään sävyerojen välttämiseksi.

Maalaa lämpimällä säällä. Jotta terva tunkeutuu alustaan paremmin, voidaan se lämmittää 50-60 asteiseksi (mieluiten vesihauteessa) tai laimentaa tärpätillä tai spriillä. Jälkikäsittele uusi puu mielellään joka kolmas vuosi ja sen jälkeen tarvittaessa. 

Harjaa pois pöly, lika ja irtomaali. Pese pois levä- ja homekasvusto. Pinnan on oltava kuiva maalatessa.  Päällemaalaus voidaan tehdä tavallisesti noin 1-2 vuorokauden kuluttua (säästä riippuen). 

Maalaa ulkona ja huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.

Väri: Kullanruskea.

Riittoisuus: 2-4 m2 / litra, alustasta riippuen. 

Kuivumisaika: Muutamasta päivästä useampaan viikkoon, riippuen säästä, puun höylätystä/höyläämättömästä pinnasta, puulajista, kerrospaksuudesta ja tervan imeytymisestä alustaan.

Ohentaminen: Tärpätti tai sprii.

Puhdistus: Tärpätti tai sprii.

Tutustu tuotteen turvallisuustiedotteeseen ennen käyttöä. Löydät sen tuotteen "liitteet" kohdasta.

2273-1

Tilausviitteet

 

Asioiminen on turvallista, kaikki tietoliikenne on salattua.

 

Toimitustapoina nouto, postipaketti ja matkahuolto

 

Kuluttaja-asiakkailla lakisääteinen 14 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille.