Mustaterva

3,90 €
Sisältää alv:n

Mustaterva on perinteinen mäntyterva, jossa on mustia väripigmenttejä vanhan reseptin mukaan. Ausonin Mustaterva antaa kauniin mattamaisen pinnan samalla kun se suojaa lahoa ja kuivumista vastaan. Soveltuu täydellisesti moderneihin puutaloihin, aitoihin, mökkeihin, puukattoihin ja kaikkiin puurakenteisiin ulkotiloissa.

pakkaus
Määrä
Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Musta puuterva antaa pinnalle mattamustan  värin, joka tulee näkyviin, kun tervan luonnollinen ruskea värisävy sirottuu auringon valossa. Mustaa puutervaa voidaan käyttää aiemmin keittomaalilla ja rautavihtrillillä käsitellylle puulle sekä käsittelemättömälle ja aikaisemmin tervatulle puulle, kuten puupaneeleille, julkisivulaudoituksille, puukatoille, aidoille ja lavakauluksille. 

Musta puuterva tunkeutuu erittäin hyvin ja se antaa puun hengittää. Se kyllästää puun hyvin ja tarjoaa erittäin hyvän vettähylkivän pinnan. 

Maalaaminen: Sekoita huolellisesti, myös silloin tällöin maalaamisen aikana. Musta terva on luonnontuote, jonka värisävy saattaa vaihdella hieman valmistuspäivästä riippuen (katso kannen etiketti). Jos tölkeissä on eri päivämääriä, sekoita ne keskenään sävyerojen välttämiseksi.

Maalaa lämpimällä säällä. Suositeltu lämpötila yli 10 astetta. Terva on silloin juoksevampaa ja tunkeutuu paremmin puuhun.

Jotta musta terva tunkeutuisi paremmin höylättyyn puuhun, siihen on sekoitettava ylimääräiset 10-20% tärpättiä tai spriitä. 

Harjaa pois pöly, lika ja irtomaali. Pese pois home- ja leväkasvustot. Pinnan on oltava kuiva maalatessa. Maalaa suoraan ilman pohjamaalia. Päällemaalaus voidaan tehdä tavallisesti 1-2 vuorokauden kuluttua (säästä riippuen). 

Maalaa 1-2 kertaa riippuen alustan tyypistä ja siitä, onko kyseessä uusi vai aiemmin maalattu pinta. Maalausohjeita löydät osoitteesta auson.se

Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta. Maalaa ulkona.

Väri: Musta, matta. On ensin kiiltävä ja muuttuu himmeäksi altistuttuaan pitkään auringonvalolle.

Menekki: 5-8 m2 / litra kerrosta kohti, alustasta riippuen. Menekki saattaa olla 2-3 kertaa suurempi kun käsitellään hyvin kuivaa ja huokoista puuta.

Kuivumisaika: Muutamasta päivästä useampaan viikkoon riippuen säästä, puun höylätystä/höyläämättömästä pinnasta, puulajista, kerrospaksuudesta ja tervan imeytymisestä alustaan.

Ohentaminen: Tärpätti tai sprii.

Puhdistus: Tärpätti tai sprii.

Tutustu tuotteen turvallisuustiedotteeseen ennen käyttöä! Löydät sen tuotteen liitteet kohdasta.

2279-MUST0,1
6 Tuotteet

Tilausviitteet

ean13
7391266605782

Lataa

Auson Tervamaali

Turvallisuustiedote Ausonin tervamaaleille.

Lataa (71.37KB)

Auson tjärfärg

Säkerhetsuttryck för Ausons tjärfärger.

Lataa (71.36KB)
 

Asioiminen on turvallista, kaikki tietoliikenne on salattua.

 

Toimitustapoina nouto, postipaketti ja matkahuolto

 

Kuluttaja-asiakkailla lakisääteinen 14 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille.