Punaterva

3,90 €
Sisältää alv:n

Ausonin alkuperäinen punaterva antaa julkisivulle perinteisen faluninpunaisen sävyn, joka on Ruotsissa hyvin tyypillinen. Se suojaa puuta säältä ja tuulelta. Punaterva soveltuu erinomaisesti niin kesämökkeihin yhdistettynä valkoisilla talonnurkilla, kuin modernin puutalon väriksi.

pakkaus
Määrä
Toimitusaika: 3-5 arkipäivää

Punaterva on perinteinen mäntyterva, jossa on punaisia väripigmenttejä vanhan reseptin mukaan.

Punaterva antaa mattapintaisen punaisen värin, joka tulee näkyviin, kun tervan luonnollinen ruskea värisävy sirottuu auringon valossa. Punatervaa voidaan käyttää aiemmin punamultamaalilla (esim. faluninpunainaisella keittomaalilla) ja rautavihtrillillä käsitellylle puulle sekä käsittelemättömälle ja aikaisemmin tervatulle puulle, kuten puupaneeleille, julkisivulaudoituksille, puukatoille, aidoille ja lavakauluksille. 

Punaterva tunkeutuu erittäin hyvin ja se antaa puun hengittää. Se kyllästää puun hyvin ja tarjoaa erittäin hyvän vettähylkivän pinnan. 

Maalaaminen: Sekoita huolellisesti, myös silloin tällöin maalaamisen aikana. Punainen puuterva on luonnontuote, jonka värisävy saattaa vaihdella hieman valmistuspäivästä riippuen (katso kannen etiketti). Jos tölkeissä on eri päivämääriä, sekoita ne keskenään sävyerojen välttämiseksi.

Maalaa lämpimällä säällä. Suositeltu lämpötila yli 10 astetta. Terva on silloin juoksevampaa ja tunkeutuu paremmin puuhun. Jotta terva tunkeutuisi paremmin höylättyyn puuhun, siihen on sekoitettava ylimääräiset 10-20% tärpättiä tai spriitä. 

Harjaa pois pöly, lika ja irtomaali. Pese pois home- ja leväkasvustot. Pesu on erityisen tärkeää punamultamaalilla maalattujen julkisivujen päällemaalaamisessa Ausonin Punatervalla. Punamaalilla voi joskus olla taipumus muodostaa hometta ja sen vuoksi on tärkeää suorittaa huolellinen homepesu ennen Punatervalla maalaamista. Pinnan on oltava kuiva maalatessa.

Maalaa suoraan ilman pohjamaalausta. Maalaa 1-2 kertaa riippuen alustan tyypistä ja siitä, onko kyseessä uusi vai aiemmin maalattu pinta. Maalausohjeita löydät osoitteesta auson.se. Päällemaalaus voidaan tehdä tavallisesti 1-2 vuorokauden kuluttua, säästä riippuen.

Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta. Maalaa ulkona.

Väri: Punainen, matta.

Menekki: 5-8 m2 / litra kerrosta kohti, alustasta riippuen. Menekki saattaa olla 2-3 kertaa suurempi kun käsitellään hyvin kuivaa ja huokoista puuta.

Kuivumisaika: Muutamasta päivästä useampaan viikkoon riippuen säästä, puun höylätystä/höyläämättömästä pinnasta, puulajista, kerrospaksuudesta ja tervan imeytymisestä alustaan.

Ohentaminen: Tärpätti tai sprii.

Puhdistus: Tärpätti tai sprii.

Tutustu tuotteen turvallisuustiedotteeseen ennen käyttöä! Löydät sen tuotteen liitteet kohdasta.

2279-PUN0,1
7 Tuotteet

Tilausviitteet

Lataa

Auson Tervamaali

Turvallisuustiedote Ausonin tervamaaleille.

Lataa (71.37KB)

Auson tjärfärg

Säkerhetsuttryck för Ausons tjärfärger.

Lataa (71.36KB)
 

Asioiminen on turvallista, kaikki tietoliikenne on salattua.

 

Toimitustapoina nouto, postipaketti ja matkahuolto

 

Kuluttaja-asiakkailla lakisääteinen 14 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille.